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World Archery rules governing camo clothing and equipment state the following: 

 
• Book 3 Target Archery – Chapter 11 – Article 11.3.3. 

Athlete equipment shall not include camouflage colours of any kind. 
 

• Book 3 Target Archery – Chapter 20 – Article 20.1.1. 
No denim or jeans, regardless the colour, or camouflage clothes and equipment 
may be worn nor any oversize or baggy type pants or shorts. 
 

• Book 4 Field and 3D – Chapter 31 – Article 31.1. 
Athletes shall wear full Team uniform, which shall not include denim, for Team 
Rounds and Medal Matches. Clothing and equipment shall not be camouflage. 
No oversize or baggy type trousers are allowed. 

 
Camo Defined by World Archery (January 13, 2016 Interpretation) 
 
“Camouflage colours” are trademarked or other digital designs, whether random or 
not and regardless of colours used, which consist of natural material camouflage 
patterns such as bark, twigs, or leafs that are used for the purpose of blending in 
with natural environments thereby providing less visibility to game, military 
personnel, or others. Non-traditional camouflage colors such as pinks, blues, 
bright yellow, etc. in camouflage patterns that are used in designs for the purpose 
of blending in with natural environments whereby providing less visibility are 
considered camouflage. 
 

 
USA Archery has determined that camo-patterned equipment and accessories (caps, quivers, 
armguards, etc) are allowed at all USA Archery sanctioned events.  
 

 


